Vandring

Vandring i Bergsjøområdet


Ål har en mektig og variert natur med stier og gamle vandreleder i hele kommunen. Her finner du en rekke tilrettelagte stier enten du ønsker enkle små runder eller lengre og mer krevende turer på snaufjellet. Det er og mange enkle sentrumsnære turtips.                                                                                                                   
På høyfjellet i Bergsjøområdet kan du f.eks. gå topptur til det mektige Reineskarvet (1791moh) eller komme inn på DNT sitt rutenett i Skarvheimen. Ta gjerne med fiskestang eller nistepakke,  og du får garantert nye og gode fjellminner!.  


Ål52 - vandreturer med kulturminner
Gjennom vandresatsingen i Ål - Ål52, er det gjort en stor jobb med å skilte og merke en rekke stier, både velkjente og mindre kjente. Det spesielle med vandrestiene i Ål er at nesten alle har et kultur-minne langs stien, eller like ved. Slik får du ny kunnskap og ytterligere glede av turen. Turene har detaljert turbeskrivelse og kart, og de fleste har høydeprofil.  Turene er gradert og skiltet etter nasjonal standard. Se egen nettside om disse vandreturene på www.aal52.no og i brosjyren   "Vandreturer i Ål - Ål 52".

Vandreprogrammet "10 turfavoritter i Ål"
Tilknyttet Ål52 er det hver sommer et vandreprogram du kan delta i, 10 turfavoritter i Ål. På de utvalgte turene er det satt ut postkasse med gjesteboker. Ønsker du å samle på turer kjøper du klippekort og kan bli eier av årets Ål52-krus. Premiering hver høst.                                                                                                                                                                        

Det finnes flere lag som organiserer turer med guide på utvalgte datoer, se informasjon fra Ål Turlag, Kårfolkturer og Ni på tøpp på Tørpo.                                                                                                                                                                               
Se de ulike menypunktene i venstremenyen for mer informasjon om vandring i Ål.                                                                                                                                 


Bookmark and Share
Ål Utvikling AS / Ål Turistinformasjon, boks 35, 3571 Ål - tlf. 32 08 10 60 - post@alturistinfo.no. Copyright: Ål Utvikling AS.
   
Development: BeWide Technologies    Design: Kreator Kommunikasjon AS    Powered by tellUs    Published with WideCMS